10 روش براي يادگيري خوب در کلاس درس
خداوندا! با تدبیر خود از تدبیرهای ناقصم بی نیازم فرما و از اختیار خود بهره مندم بساز. نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات/آخرین بروزرسانی وبگاه:تابستان 1400
تهیه و تدوین مطلب:گروه نویسندگان

 10 روش برای یادگیری خوب در کلاس درس

 

ماريا کاريو تاکيس به مدت 20 سال، درس علوم را در دبيرستان تدريس کرده است. از درس هاي اوليه تا شيمي و فيزيک پيشرفته. در اين مطلب ليستي از استراتژي هايي را  مي بينيم که او براي دانش آموزاني که مي خواهند در کلاس او خوب باشند توصيه کرده است:

 

ماريا کاريو تاکيس به مدت 20 سال، درس علوم را در دبيرستان تدريس کرده است. از درس هاي اوليه تا شيمي و فيزيک پيشرفته. در اين مطلب ليستي از استراتژي هايي را  مي بينيم که او براي دانش آموزاني که مي خواهند در کلاس او خوب باشند توصيه کرده است:

 

1. صد در صد در کلاس مشارکت داشته باشيد:

دانش آموزان فکر مي کنند، مي توانند با استفاده از زماني که معلم درس مي دهد خود را براي کلاس بعدي آماده کنند و با اين کار در زمان صرفه جويي کنند. براي مثال بسياري از دانش آموزان در کلاس علوم، لغت مي خوانند تا خود را براي امتحان زبان ساعت بعدي آماده کنند.

 

بهترين زمان يادگيري وقتي است که معلم درس مي دهد. اين زمان دو برابر مفيد تر از زماني است که دانش آموز در خانه مطالعه مي کند. وقتي شما حرف هاي معلم را دنبال مي کنيد، مي توانيد صحبت هاي او را قطع کنيد و راجع به مطلبي که متوجه نشديد دوباره سؤال کنيد. همچنين اگر معلم از شما سؤال کرد بهتر مي توانيد نظر خودتان را بيان کنيد.

 

2. قبول کنيد که هميشه يک جواب درست وجود ندارد:

امروزه در مدارس به بچه ها ياد مي دهند که هميشه يک جواب درست وجود دارد. اما ما هنوز در علوم ( فيزيک، شيمي و ... ) تمام جواب ها را نداريم. بعضي وقت ها بهترين کار اينست که تئوري ها را گسترش دهيم. درعلوم هر آزمايشي که شامل اطلاعات باشد يک آزمايش قابل اطمينان است. در حقيقت بعضي از بزرگترين کشفيات در زمان ما، از اشتباهات متولد شده اند.

البته منوط به اين که شما دانش آموزان آزمايشات مورد نظر خود را در حضور معلم و يا والدين خود انجام دهيد و از آن ها در اين رابطه کمک بخواهيد.

 

3. در گروه صحبت کنيد:

بيشتر پيشرفت هاي علوم به وسيله همکاري بين افراد صورت گرفته است. از کار آزمايشگاهي گرفته تا پروژه هاي گروهي. اين مهم است که نظرتان را در گروه بيان کنيد. اگر مشکلي هست، ساکت ماندن بدترين کاري است که مي توانيد انجام دهيد. هم چنين مطمئن شويد که متوجه حرفي که ديگران مي گويند شده ايد.

مشکلات را ناديده نگيريد و تلاش کنيد آن ها را حل کنيد اما اگر نشد پيش معلمتان برويد و نگراني هايتان را توضيح دهيد. يک معلم خوب به ميان گروه مي آيد تا فعاليت آن ها را توسعه دهد. 

 

4. نکات خوب را بنويسيد:

کتاب هاي علوم مقادير زيادي از اطلاعات را در بر مي گيرند اما اين براي شما سخت است که بدانيد روي چه قسمت هايي از کتاب بيشتر بايد تمرکز کنيد. مطالبي که شما در کلاس يادداشت برداري مي کنيد، نشان مي دهد که معلم روي چه قسمت هايي تأکيد بيشتري دارد و چه چيزهايي را در امتحان از شما مي خواهد.

 

5. از منابع مختلف تحقيق کنيد:

بعد از اينکه معلم در کلاس درس داد، شما نياز داريد اطلاعات بيشتري در رابطه با درس از منابع مختلف کسب کنيد. اينترنت يکي از اين منابع فوق العاده است که جديدترين اطلاعات و تصاوير را دارد. شما به آساني مي توانيد دانسته هاي خود را با چند بار جستجو کردن در سايت هاي علمي و پژوهشي کامل کنيد.

 

6. از وسايل کمک آموزشي بصري استفاده کنيد:

داشتن وسايل کمک آموزشي در خانه بسيار مهم است.( ديدن چيزهايي که به يادگيريتان کمک مي کند). شما مي توانيد با طراحي پوستر، مطالبي که براي امتحان بعدي نياز داريد بر روي آن بنويسيد. با اين کار مطالعات خود را هدفمند مي کنيد.

 

7. بفهميد چرا؟

مغز انسان اين توانايي را دارد که مفاهيم را حفظ کند تا حدي که فهم شما از اين مفاهيم را آسان کند. اما مهم اينست که به روابط بين مفاهيم و علل وقوع آن ها پي ببريد. براي مثال تصوير شليک کردن يک اسلحه مي تواند به ما کمک کند تا قانون سوم نيوتن را به ياد بياوريم.

 

( هرگاه جسمي نيرويي را به جسم ديگري وارد کند، جسم دوم نيرويي مساوي و بر خلاف جهت به جسم اول وارد مي کند).

ده روش براي بالا بردن مهارت هاي علمي کودکان

وقتي تفنگ شليک مي کند، گلوله را با نيروي زيادي به فاصله اي دور پرتاب مي کند، گلوله نيز نيرويي را به تفنگ وارد مي کند به حدي که آن را به اندازه چند اينچ به عقب پرتاب مي کند.

 

 

8. مهارت هاي رياضي خود را تقويت کنيد:

براي اينکه در درس علوم پيشرفت کنيد بايد مهارت هاي رياضي خود را تقويت کنيد. رياضي ارتباط  زيادي با علوم دارد. هرگز از کلاس هاي رياضي پيش نياز براي دروس مختلف علوم چشم پوشي نکنيد به خصوص کلاس هاي علوم پيشرفته اي که به فهم زيادي از جبر نياز دارند.

 

9. با سيستم استاندارد آشنا شويد:

در علوم از وسايل سنجش استاندارد استفاده مي کنند که مي تواند براي دانش آموزان گيج کننده باشد. والدين مي توانند با صحبت کردن راجع به واحدهاي استاندارد به فهم دانش آموزان کمک کنند. والدين مي توانند هنگام رانندگي درباره تبديل مايل بر ساعت به کيلومتر بر ساعت، با فرزندانشان صحبت کنند و يا درباره تبديل سانتي متر به ميلي متر حرف بزنند و يا اينکه وزن خود را به کيلوگرم بگوييد.

 

10. ابزار و وسايل لازم را داشته باشيد:

علوم مختلف به داشتن وسايل لازم و مفيد متکي است. هر چيزي را که معلم لازم  دارد برايش فراهم کنيد. ليستي از وسايل مورد نياز علوم شامل: مدادهاي رنگي، ماشين حساب، خط کش استاندارد و يک قيچي کوچک.

آشنايي با علوم در دنياي تکنولوژي محور امروز کاملا  ضروري است. دانش آموز مي تواند با پيروي از اين نکات نه تنها شانس گرفتن نمره خوب را بالا ببرد بلکه مفاهيمي را درک کند که به او قابليت درک بهتر جهان طبيعت را بدهد.

 

 

 منبع: تبیان

 

 

***

 




:: موضوعات مرتبط: کــتاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 3189
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 فروردين 1392 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
از طریق فرم زیر در بهبود کیفیت محتوای وبگاه یاریمان کنید.


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








براي دانلود کليک کنيد
محتواي اين وبلاگ منطبق بر قوانين جمهوري اسلامي ايران مي باشد. اين وبگاه در سايت ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي وزارت ارشاد ثبت شده است. اکثر مطالب وبلاگ داراي منبع از کتب اسلامي و يا سايت هاي ارزشي و مفيد ديني است و کپي برداري از مطالب وبگاه فقط با ذکر منبع بلا مانع است